Standaard voor de Britse retail (BRC)

BRC
BRC staat voor Britisch Retail Consortium. Dit is een organisatie van de Britse supermarkten, te vergelijken met het Centraal Bureau Levensmiddelen in Nederland. Om grip te hebben op de kwaliteit van de producten, die in de Britse supermarkten verkocht worden heeft de organisatie richtlijnen opgesteld, waaraan het producerende bedrijf moet voldoen.

Deze regels gaan verder dan alleen een HACCP plan. De norm heeft uitgebreide voorwaarden gesteld aan de hygiënische omstandigheden, waar de productie plaatsvindt. Ook eisen ten aanzien van persoonlijke hygiëne, controle metingen, organisatie en communicatie. Het idee achter de BRC norm is meer inzicht te verkrijgen in het gehele productieproces, met als doel de voedselveiligheid te kunnen borgen.
BRC (maar ook IFS) wordt door de grotere retailers als leveringsvoorwaarde geëist.

Het British Retail Consortium heeft naast de BRC voor voedselveiligheid, ook voor een aantal andere sectoren een standaard ontwikkeld, namelijk:

  • BRC Storage & Distribution, voor opslag en distributie
  • BRC Agents & Broker, voor handelaren
  • BRC Packaging voor producten van verpakkingsmateriaal
  • BRC Plant based, voor plantaardige producten

Ook bij het opzetten en onderhouden van het kwaliteitssysteem volgens de BRC standaard kan Quality 4 All u helpen, heeft u nog vragen, vul het contactformulier in en we nemen contact met u op.